...

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk, niet alleen voor je gezondheid, maar omdat het je ook helpt om je goed te voelen. Als je goed slaapt, werken je lichaam en hersenen goed. Sommige gelukkige mensen hebben geen probleem om in slaap te vallen; zodra ze het bed raken, gaat het licht uit. Dit is echter niet het geval voor mensen die slaapmaskers dragen; veel mensen met slaapapneu kunnen, zelfs met het masker, moeite hebben om de hele nacht in te vallen en in slaap te blijven. Dit kan leiden tot negatieve effecten op veel delen van uw lichaam en hersenen, waaronder leren, geheugen, stemming, emoties en verschillende biologische functies.

Wennen is voor iedereen anders. Sommige mensen beginnen meteen aan hun therapie, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om zich op hun gemak te voelen. Het is belangrijk dat u vertrouwd raakt met uw masker en dat u zich prettig voelt bij het dragen ervan. Een goede nachtrust begint dus bij een goede slaapmasker.

Hier zijn nog enkele tips om met een in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Een goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust met een slaapmasker

Of je nu een masker draagt of niet, veel van de dingen die helpen bij het slapen zijn universeel.

Als je geen slaapmasker draagt, kunnen deze tips ook voor jou nuttig zijn.

Maak het jezelf gemakkelijk om een slaapmasker te gebruiken

Een goede manier om aan uw masker en apparatuur te wennen, is door te proberen uw therapieapparatuur een paar korte perioden van de dag te gebruiken. Je kunt je masker dragen als je Netflix kijkt of een boek leest. Dit is een geweldige manier om te wennen aan je masker. U kunt ook zien of uw masker aanpassingen nodig heeft die uw slaap anders zouden hebben belemmerd. Nu slaapmasker kopen.

Maak uw masker comfortabel

Het meest voorkomende probleem voor een patiënt is een slecht passend slaapmasker. Als het masker niet goed past, kun je misschien niet gaan slapen, wat niet goed is. Het verslaat het doel van het masker zelf. Daarom is het essentieel dat u uw masker test en de juiste pasvorm voor u vindt. Een goede nachtrust is het beste met een comfortabele slaapmasker.

Voor meer informatie over het vinden van het beste masker voor een betere nachtrust, bekijk onze Maskers-blogpost.

Verlaag de kamertemperatuur

Als uw kamer te warm is, kunt u moeilijk in slaap vallen. Als je in slaap valt, verandert je lichaamstemperatuur, je kerntemperatuur daalt, terwijl de temperatuur van je handen en voeten stijgt. Om dit te compenseren, kan het helpen om de thermostaat op een koele temperatuur te zetten, meestal tussen 15 en 20 ° c.

Slaapmasker kopen
Oogmasker

Volg een routine slaapschema

U zult merken dat het instellen van een slaapschema u zal helpen in slaap te vallen en gemakkelijker wakker te worden.

Je lichaam heeft zijn eigen interne klok, het circadiane ritme. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam zich overdag alert en ‘s nachts slaperig voelt. Als je geen vast schema hebt, zoals heel laat naar bed gaan in het weekend, kan het zijn dat je interne klok niet meer synchroon loopt.

Als u echter elke dag rond dezelfde tijd wakker wordt en naar bed gaat, ook in het weekend, helpt dit uw interne klok om een ​​regelmatig schema aan te houden. Zodra uw lichaam zich aan dit schema heeft aangepast, zal het gemakkelijker zijn om elke dag rond dezelfde tijd in slaap te vallen en wakker te worden.

Blijf niet de hele dag in het donker

Een ding dat je interne klok kan beïnvloeden en je schema kan verpesten, is licht. Dit komt omdat wanneer je overdag naar buiten gaat en de zon ervaart, het felle licht je lichaam vertelt alert te blijven.

‘S Nachts stimuleert de duisternis gevoelens van slaperigheid. Onderzoek toont zelfs aan dat duisternis de productie van melatonine stimuleert, een van nature voorkomend hormoon dat het lichaam aanmaakt om te slapen.

Zorg er dus voor dat je de hele dag naar buiten gaat en koestert in het zonlicht of kunstmatig licht. Als je vroeg naar bed gaat, voordat de zon ondergaat, gebruik dan verduisterende gordijnen om je kamer ‘s nachts donker te maken.

Extra Tips voor een goede nachtrust

Als die tips niet voor u werken of niet aantrekkelijk klinken, zijn hier nog een paar die u kunt proberen voor een goede nachtrust:

 • Verbeter uw slaapomgeving
 • Vermijd dutjes overdag
 • Luister naar ontspannende muziek
 • Overdag sporten
 • Zorg voor een comfortabel bed
 • Schakel alle elektronica uit
 • Probeer aromatherapie
 • Beperk cafeïne en drink een rustgevend drankje
 • Lees iets maar vermijd het lezen van een e-book
 • Focus op proberen wakker te blijven
 • Probeer slaapverbeterende supplementen
 • Sta op en doe iets voor 10 minuten
 • Neem een ​​warme douche voor het slapengaan
 • Draag sokken naar bed
 • Dompel je gezicht 30 seconden onder in zeer koud water
 • Houd de lichten uit
 • Moeite om in slaap te vallen vanwege slaapapneu

Aangezien u een slaapmachine gebruikt om slaapapneu te behandelen, moet u deze ook regelmatig schoonmaken. Als u het gebruikt om één gezondheidsprobleem, slaapapneu, te behandelen, wilt u niet meer gezondheidsproblemen veroorzaken door een vuile te gebruiken.

De Lumin Cleaner is veilig en gemakkelijk te gebruiken, zonder schadelijke ozon die irritatie van de longen en luchtwegen kan veroorzaken. Het UV-licht reinigt tot 99% van de schadelijke bacteriën, ziekteverwekkers en schimmels die infecties en ziekten kunnen veroorzaken. Meer informatie over slapeloosheid vind je hier.

Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten werken.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.